Click on this picture to get the next one
De Italiaanse kustwacht onderschept een bootje met illegale immigranten en brengt ze aan land op het eiland Lampedusa.
to the pictures / naar de fotos
sterretje Deze fotos laten twee situaties zien:

1. Het eiland Lampedusa, 200 km ten zuiden van SiciliŽ, waar tallozeNoord-Afrikanen illegaal proberen Europa binnen te komen, and
2. De haven van Brindisi, ook in het zuiden van ItaliŽ, waar Albanese vluchtelingen gedeporteerd worden terug naar huis.

De Marokkanen, TunesiŽrs en Algerijnen die op het kleine (600 inwoners) eiland Lampedusa varen, vaak in gammele bootjes, vanaf de kust van TunesiŽ. Ze komen zeeziek, soms bewusteloos aan - en weten dat ze door de italiaanse kustwacht gearresteerd worden.
Na een kort medisch onderzoek draagt de kustwacht de illegale immigranten over aan de carabinieri. Deze Italiaanse nationale politieZet ze onmiddelijk op de veerboot naar SiciliŽ. Daar wordt ze, zonder uitzonbdering, gezegd het land te verlatenThen, without exception, they all are told to leave the country.
Volgens de italiaanse wet hebben ze twee weken de tijd om tegen deze aanzegging in beroep te gaan. In die twee weken mogen ze zich vrij bewegen. In die tijd gaan ze ondergronds of reizen verder, naar Frankrijk of Duitsland.
Dezxe twee landen hebben in het Europees parlement geprotesteerd tegen dit lek in de Europese buitengrens.

Albanezen

de andere fotos toenen de situatie in de haven van Brindisi. Tijdens de exodus uit Albania begin 1997 vluchtten tienduizende Albanezen naar ItaliŽ en verspreidden zich door het hele lanb.
De italiaanse politie jaagd op deze Albanezen en zet ze op transport naar Brindisi. Hier worden ze aan boord van veerboten terug gebracht naar hun land.