fotos De Regenboog fotos De Heiacker
Lessen voor het oog.
Universiteit van Tilburg bestaat 75 jaar

basisschool De Regenboog in Baarle-Nassau                  basisschool De Heiacker, Veldhoven


sterretje De Universiteit van Tilburg (zoals de KUB per 1 september 2002 heet) bestaat 75 jaar en organiseert daarom een grote fototentoonstelling met een speciaal programma voor de Brabantse basis- en middelbare scholen. Tijdens het bezoek aan het Nederlands Textielmuseum - waar de tentoonstelling plaatsvindt - werken ze onder meer met moderne beeldbewerkingsprogramma's en ter voorbereiding is er voor elke deelnemende scholier gratis een fraai werkboek. Klassikaal bezoek aan deze leerzame, maar ook leuke expositie is vooral geschikt voor de groepen 7 en 8 van de basisschool en de eerste twee klassen van het middelbaar onderwijs. Voor docenten zijn gratis lesbrieven ter beschikking. Deze bijzondere expositie vindt plaats van 8 februari tot en met 9 september 2003.

Bij de tentoonstelling, op een andere verdieping, zullen foto's tentoongesteld worden die leerlingen van vijf basisscholen hebben gemaakt. Hun eigen klas staat daarin centraal. De vijf klassen die meedoen worden tevens gefotografeerd door hun eigen docent en door een professionele fotograaf.

Op deze website zijn foto's te zien die fotograaf Piet den Blanken maakte in groep 7 van basisschool De Heijacker in Veldhoven en groep 7/8 van openbare basosschool De Regenboog in Baarle Nassau.

pictures Klik hier om naar de foto's te gaan van basisschool De Heiacker in Veldhoven.

pictures Klik hier om naar de foto's te gaan van groep 8 openbare basisschool De Regenboog in Baarle-Nassau.