klik voor de andere foto's
La Realidad
to the pictures / naar de fotos

sterretje Het Dorpje La Realidad (De Werkelijkheid) wordt beschouwd als de "hoofdstad" van de Zapatistas in Chapas, Mexico. Als ondercommandant Marcos van het EZLN (Ejercito Zapatista para la Liberación National) zich vertoont is het hier. De indiaanse inwoners zijn uitgesproken aanhangers van de guerrillabeweging. Het leger trekt dagelijks in colonne langs om het militaire overwicht te tonen. De gewapende Zapatistas hebben zich verschanst in het oerwoud. Sinds 1994 is er in La Realidad
geen vertegenwoordiging van de Mexicaanse overheid meer. De indianen hebben er een vorm van zelfbestuur. Onderwijs en gezondheidszorg zijn door de bewoners zelf opgezet.
click for the other pictures

La Realidad
.
to the pictures / naar de fotos

sterretje The village La Realidad (The Reality) is considered as the "capital" of the Zapatistas in Chapas, Mexico. When sub-commander Marcos of the EZLN (Ejercito Zapatista para la Liberación National) presents himself it is in this hamlet. The indian inhabitants are strong supporters of the guerrilla-movement. The Mexican army passes daily in column to show the military preponderance. The armed Zapatistas withdraw in the jungle. Since 1994 the Mexicon gouvernment has no representation in La Realidad.
The indians formed a shape of self-government. Education and health care are set up by the inhabitants themself.