pictures

hotel Bauen.
to the pictures / naar de fotos

Buenos Aires, cooperatieve bedrijven ontstaan uit bedrijfsbezettingen.

sterretje Behalve dat het Bauen Hotel dient als hotel, is het ook een ontmoetingsplaats voor cultuurliefhebbers en linkse activisten in Buenos Aires. Sommige werknemers werken niet alleen in het hotel, maar wonen hier ook.
Het Bauen Hotel is op dit moment het belangrijkste gezicht van de juridische strijd die Argentijnse co÷peraties leveren. Het hotel dat in handen is van de werknemers heeft al meerdere malen een ophanden zijnde sluiting kunnen afwenden. Meerdere malen hebben de werknemers gesteund door andere coops de straten van Buenos Aires bezet om te protesteren tegen de gang van zaken.
In 2001 sloot het hotel de deuren, maar in 2003 besloten oud-werknemers het hotel op te knappen en over te nemen. Inmiddels wil de oud-eigenaar het hotel terug nu hij ziet dat zijn voormalige werknemers er een florerend bedrijf van hebben gemaakt. Overigens bestaan er twijfels of de oud-eigenaar het hotel wel zou willen voortzetten. Boze tongen beweren dat hij het hotel alleen terug wil zodat hij de grond kan verkopen. Het Bauen Hotel staat namelijk op een duur stuk grond in Buenos Aires.
De toekomst van het Bauen Hotel is nu al jaren onzeker. De werknemers laten zich echter niet uit het veld slaan. Ze geloven dat ze in hun recht staan en zijn bereid hier voor te strijden.


Index Overzicht